• Centrum Praktycznego Szkolenia w Zakresie Małego Przetwórstwa

    Przetwórstwo w gospodarstwie rolnym

  • Przetwórstwo mleka

    Przetwórstwo mleka

  • Przetwórstwo mięsa

    Przetwórstwo mięsa

  • Przetwórstwo owoców

    Przetwórstwo owoców

  • Przetwórstwo zbóż

    Przetwórstwo zbóż

Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu ogłasza nabór na szkolenia w zakresie przetwórstwa mięsnego – „Rozbiór i przetwórstwo półtusz wieprzowych”. W ramach trzydniowego szkolenia, proponujemy 16 godzin zajęć warsztatowych i 10 godzin zajęć teoretycznych. Proponowana tematyka obejmuje:
- Rozbiór półtusz
- Przydatność przetwórcza poszczególnych wyrębów
- Peklowanie mięsa
- Produkcja kiełbas
- Wędzenie a jakość kiełbas oraz procesy wędzenia tradycyjnego
- Produkcja wędzonek

Planujemy liczebność grup po 20 osób. Proponujemy dni szkoleniowe piątek – niedziela, lub według zapotrzebowania uczestników.

Uczestnik szkolenia ma zagwarantowane 2 noclegi, wyżywienie, serwis kawowy i materiały szkoleniowe. Każdy uczestnik otrzyma „zaświadczenie o uczestniczeniu w szkoleniu”.

Zajęcia odbywać się będą w Centrum Praktycznego Szkolenia w Zakresie Małego Przetwórstwa przy CDR O/Radom (http://cpsz.cdr.gov.pl/przetmiesa ), w Radomiu przy ul. Chorzowskiej 16/18. Na miejscu również nocleg i wyżywienie.

Termin szkolenia planowany jest na miesiące kwiecień – czerwiec. Dokładny termin i ilość szkoleń uzależniony jest od ilości zgłoszeń i podany zostanie po zakończeniu naboru w połowie marca 2016 roku.

Wysokość kosztów przypadająca na uczestnika uzależniona jest od ilości zgłoszeń i łącznej liczby szkoleń. Koszty szkolenia obejmujące surowce i dodatki niezbędne do przeprowadzenia zajęć warsztatowych, materiały szkoleniowe, wykładowców, zakwaterowanie i wyżywienie, wynosić będą szacunkowo 1500 do max 1800 zł na 1 uczestnika.

Po ustaleniu ostatecznych terminów i kwot za szkolenie, każdy uczestnik poinformowany zostanie pocztą email i będzie zobowiązany do uiszczenia opłaty za udział w szkoleniu na konto nr: 04 1130 1017 0020 1233 9620 0004 w treści przelewu podając informację „szkolenie mięsne” oraz nazwisko i imię uczestnika szkolenia.

Zgłoszenia/rezerwację miejsc należy dokonać wysyłając wypełniony, podpisany i zeskanowany formularz, drogą elektroniczną na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., w tytule podając „Szkolenie mięsne”.

Termin przyjmowania zgłoszeń mija 6 marca 2016 roku.

Informacji w temacie udzielają: Andrzej Śliwa tel. 0 48 365 69 33, lub Janusz Lesisz tel. 0 48 365 69 38

Do pobrania:

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY