• Centrum Praktycznego Szkolenia w Zakresie Małego Przetwórstwa

    Przetwórstwo w gospodarstwie rolnym

  • Przetwórstwo mleka

    Przetwórstwo mleka

  • Przetwórstwo mięsa

    Przetwórstwo mięsa

  • Przetwórstwo owoców

    Przetwórstwo owoców

  • Przetwórstwo zbóż

    Przetwórstwo zbóż

Centrum Doradztwa Rolniczego Odział w Radomiu na przełomie maja i czerwca bieżącego roku  wspólnie z Departamentem Bezpieczeństwa Hodowli i Produkcji Zwierzęcej Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Głównym Inspektoratem Weterynarii zorganizowało szkolenia informacyjne dotyczące prowadzenia działalności produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego w rzeźniach o małej zdolności produkcyjnej, położonych na terenie gospodarstw.

Uczestnicy szkoleń zgłosili szereg pytań dotyczących uruchamiania tej formy działalności.

Departament Bezpieczeństwa Hodowli i Produkcji Zwierzęcej Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi przekazuje odpowiedzi i interpretacje dotyczące zagadnień ujętych w pytaniach.

Do pobrania:

Pytania i odpowiedzi cz. 1

Pytania i odpowiedzi cz. 2