• Centrum Praktycznego Szkolenia w Zakresie Małego Przetwórstwa

    Przetwórstwo w gospodarstwie rolnym

  • Przetwórstwo mleka

    Przetwórstwo mleka

  • Przetwórstwo mięsa

    Przetwórstwo mięsa

  • Przetwórstwo owoców

    Przetwórstwo owoców

  • Przetwórstwo zbóż

    Przetwórstwo zbóż

Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu, organizuje w dniach 1.3,5.02.2021r. trzy webinaria dot. uruchamiania małych zakładów przetwórczych i sprzedaży produktów spożywczych wytworzonych w gospodarstwie rolnym. Celem podejmowanych działań jest zachęcanie rolników do prowadzenia małego przetwórstwa w gospodarstwach, skracania łańcuchów dostaw żywności oraz optymalizacja dochodów wskutek rezygnacji z usług pośredników i hurtowników. W trakcie trwania webinariów przedstawione zostaną przykłady technologicznych rozwiązań z zakresu przetwórstwa (mleka, mięsa oraz owoców i warzyw), wymagania formalno-prawne oraz sposoby sprzedaży. Program spotkań obejmuje także wirtualne wizyty w Centrum Praktycznego Szkolenia w Radomiu z udziałem eksperta.

Zgłoszenia uczestnictwa należy dokonywać do dnia 28.01.2021r. pod adresem:

Jak uruchomić produkcję i sprzedaż wyrobów mlecznych w gospodarstwie rolnym

Jak uruchomić produkcję i sprzedaż wyrobów mięsnych w gospodarstwie rolnym

Jak uruchomić produkcję i sprzedaż soków naturalnych z owoców i warzyw

Po zarejestrowaniu uczestnictwa każdy zakwalifikowany uczestnik otrzyma na pocztę elektroniczną link do szkolenia i hasło. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, o uczestnictwie będzie decydowała kolejność przesłania zgłoszenia.

Osoba do kontaktu w sprawach merytorycznych: Monika Mrożek tel.48 365-69-35, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Udział w szkoleniu jest bezpłatny.

Serdecznie zapraszamy do udziału.